Використання шайби стяжного гвинта для опалубки

Шайба задля стяжного гвинта використовується в системах кріплення опалубки стін. Вся система складається з щитів опалубки, стяжних гвинтів і шайб. Найвідповідальнішим елементом в цій системі є стяжний гвинт. Від його якісних і міцнісних характеристик залежить і безпеку при бетонуванні і правильна експлуатація опалубки стін. Стяжний гвинт приймає на себе основні статичні і динамічні навантаження при укладанні бетонної суміші в опалубку.

Стяжні гвинти кріпляться гайка із зовнішнього боку щитів опалубки, не даючи їм роз'їхатися при заливці бетонної суміші. Гайки виконують роль опори для щитів. Саме в місці зіткнення гайки і щита створюється Максимальна напруга.

Саме в цьому місці, між опалубним щитом і гайкою, використовують шайби для стяжних гвинтів. Саме вона передає напругу, яке виникає в результаті тиску бетону з пластин на опалубні стяжки. Вона призначена для захисту стяжного гвинта від розриву і збільшення площі опори на ребро опалубного щита.

У доповненні можна відзначити, що використання шайби для стяжного гвинта запобігає стирання ребер опалубки гайками, оберігаючи їх при стягуванні.

Виробляються шайби з листової сталі товщиною від 3 до 5 мм з оцинкованим покриттям або без такого, з отворами діаметром 17 і 24 мм під стяжний гвинт. Ви можете вибрати відповідний тип шайби в нашому каталозі.

Даний елемент системи кріплення має малу вартість і призначений для багаторазового використання. При цьому виконує кілька важливих функцій, які посилять кріплення і продовжать життя щитів опалубки.