Пружинний затискач для опалубки - Чироз

Пружинний затискач для опалубки - "чироз», «жаба», "кліпса", арматурний затиск або замок для опалубки, ці всі назви відносяться до одного відмінного рішенням для стягування щитів опалубки. Давайте розглянемо всі його якості та переваги при використанні.

Протягом багатьох років фахівці і майстри в монолітному будівництві використовують перевірений метод в побудові систем опалубки. Для стягування щитів використовують стяжні гвинти для систем опалубки, стяжні гайки, а також фіксатор конус і трубки ПВХ. Здавалося б, відмінна комбінація, яка перевірена часом. Але є у даного методу один, але досить істотний недолік – при знятті опалубки у виробі з бетону залишаються отвори, які негативно позначаються на міцності конструкції. Вони вимагають подальшої обробки і використання додаткових рішень. Так ось цю проблему нам допоможе вирішити використання чироз.

Метод стягування опалубки за допомогою пружинних затискачів гранично простий і практичний. Для цього ми беремо арматурні прути товщиною від 6 до 10 мм, скріплюємо ними паралельні щити опалубки між собою. Потім на кінці арматури ми вставляємо наші затискачі. Для фіксації затискачів ми використовуємо спеціальний ключ для чироз. Одягаємо ключ на затиск, верхнім важелем ми фіксуємо наш затиск, а нижнім важелем ми його притискаємо. Ось і весь процес монтажу. Для зняття такого замку досить точного і несильного удару молотком по язичку затиску, натяг після цього пропадає і він легко знімається. Останнім кроком є зрізання виступаючих частин арматурного прута.


Використання чироз при зведенні опалубки фундаменту не закінчується. Їх широко застосовують при зведенні колон і монолітних стін, прокладання тунельних шахт, навіть при будівництві опор мостів.

Розглянувши приклад використання пружинних затискачів, ми бачимо наступні переваги:

  • при монтажі нам не знадобляться труби і конуси з ПВХ, економія очевидна
  • вартість пружинних затискачів в 2-3 рази нижче комплектів стяжних гвинтів і гайок
  • процес монтажу / демонтажу виключно простий, займає мінімум часу
  • універсальність застосування пружинних затискачів дозволяє використовувати їх в самих нестандартних видах опалубки

 

Варто відзначити, що існують затискачі різних розмірів і з різним ступенем навантаження. Посилені пружинні затискачі можуть витримувати навантаження до 3 т, також мають збільшену товщину пластини і оцинковані і виготовлені із загартованої сталі елементи. Сам кріпильний механізм обладнаний надміцної тугий пружиною. Такі затискачі не піддаються корозії і зовнішніх впливів. Що ж стосується ключів для чироз, тут теж бувають посилений, вони оцинковані і виробляються зі спеціальної сталі і з посиленим механізмом. Ви можете вибрати відповідні матеріали в нашому каталозі продукції.