Що додати в бетон для басейну

При належному догляді і правильної експлуатації басейн з якісного залізобетону здатний прослужити довгі роки, радуючи своїх господарів і відвідувачів. І найважливішим тут є питання, що додати в бетон для басейну, щоб забезпечити довговічність і зносостійкість конструкції?

Перевіреним помічником у вирішенні цієї відповідальної задачі є гідрофобізуючі добавки. Так застосування бетонної добавки Teknomer 120 здатне підвищити марку водонепроникності бетону, його морозостійкість і захистити від тиску води. Разом з тим отриманий водонепроникний бетон служить надійним захистом металевих елементів залізобетону, захищаючи їх від впливу води і передчасного руйнування.

Шлях до отримання якісного, стійкого до впливу і тиску води, бетону дуже простий-використання гідрофобізуючої добавки Teknomer 120 при замішуванні бетону.

Додавання Teknomer 120 в співвідношенні 2-3% від загальної маси сухого цементного складу забезпечить довговічність і тривалу безремонтну експлуатацію басейнів будь-яких розмірів. Добавка Teknomer 120 підходить як для вуличних басейнів, так і для басейнів в приміщенні - після повного застигання бетону і набору їм міцності, добавка працює максимально ефективно.
 


Разом з тим потрібно пам'ятати, що міцний і водостійкий бетон для басейну можна отримати тільки дотримуючись інструкції по його виготовленню і введенню в експлуатацію:

  • працювати з гідрофобізуючою добавкою Teknomer 120 можна виключно при позитивних температурах навколишнього середовища від 5ºЗ до 35ºС
  • готову бетонну суміш необхідно повністю використовувати протягом 45 хвилин після замішування
  • під час застигання бетон необхідно захистити від зовнішніх впливів сонця, вітру і температурних перепадів

Після остаточного набору міцності залізобетонна конструкція басейну, залита з додаванням Teknomer 120, готова до інтенсивної експлуатації. Отриманий бетон стійкий до зношування і руйнування в умовах регулярного контакту з водою і підвищеної вологості повітря, до низьких температур і регулярним санітарним обробкам, необхідним для громадських і приватних басейнів.