Як відремонтувати вертикальну поверхню

Як писав класик: "Ніщо не вічне під місяцем", і навіть настільки міцний, на перший погляд, матеріал, як бетон, з часом піддається впливу несприятливих зовнішніх факторів. Це призводить до появи пустот, нещільних ділянок і тріщин в його структурі.

В першу чергу цьому схильний поверхневий шар бетону. Але завдяки сучасним технологіям все ж є спосіб своєчасно зупинити процес деградації бетонних і залізобетонних конструкцій і продовжити термін їх служби на довгі роки. Саме з такою метою була розроблена лінія інноваційної тиксотропної безусадочної ремонтної суміші Teknorep.

Ремонтні склади для вертикальних поверхонь Teknorep являє собою сухі розчинні суміші сірого кольору на основі спеціального цементу, дрібнозернистого заповнювача з вмістом високомодульного фіброволокна і полімерних добавок, які сприяють компенсації усадки. При замішуванні водою ремонтні розчини  Teknorep утворюють пластичний тиксотропний склад з високою адгезією до бетону і металу.

Залежно від ступеня руйнування залізобетонних конструкцій компанія Monolit-build пропонує наступні різновиди продукції лінії Teknorep:

Teknorep 200 - це тиксотропна тонкошарова суміш яка застосовується для заповнення отвертсвій і зазорів від бульбашок в бетоні. Товщина її нанесення варіюється від 3 до 30 мм, що дозволяє використовувати дану суміш в якості шпаклівки для реставраційного ремонту бетонних поверхонь всіх залізобетонних конструкцій.


 

Teknorep 300 - це тиксотропна суміш на основі цементу призначена для конструкційного ремонту бетонних і залізобетонних споруд. Товщина нанесення 10-40 мм дозволяє усунути більш глибокі дефекти в структурі бетону.

Teknorep 300 Ex - являє собою тиксотропну суміш з підвищеною міцністю на вигин і товщиною нанесення 10-40 мм, завдяки чому відмінно підходить для конструкційного ремонту бетонно-залізних будівель, які схильні до більш високих навантажень.

 

 

Виходячи з цього, можна сміливо зробити висновок, що лінійка ремонтної продукції Teknorep для вертикальних поверхонь досить широкого діапазону застосування.

Але незважаючи на відмінності технічних характеристик і областей застосування ремонтних розчинів Teknorep, всі вони досить прості в приготуванні і укладанні. Але все ж необхідно дотримуватися певну технологію підготовки поверхні. Вона повинна бути чистою, шорсткою і без активних протікань.

Для кращої адгезії рекомендується наносити тиксотропну суміш Teknorep після використання актилової грунтовки Teknolatex 300.