Використання пластикових щитів для вертикальної та горизонтальної опалубки

При складанні опалубки для монолітного будівництва нам необхідно створити міцну конструкцію, а при виборі матеріалів, в тому числі і витратних, необхідно враховувати безліч факторів. Розглянемо, як приклад, вибір листового матеріалу для опалубки, який можна використовувати як для зведення фундаментів, так і для заливки плит перекриттів.

На будівельних майданчиках в якості основного матеріалу для опалубки використовують листову ламіновану фанеру, яка має ряд якісних переваг перед звичайною фанерою і дощатими конструкціями. Вона має істотну вартість, а виробники нам обіцяють від 10 до 30 циклів повторного використання, і це хороший показник. Ось тільки цифри ці застосовні до ідеальних умов використання.

У реальних умовах використання на будівельних майданчиках цей показник в рідкісних випадках досягає навіть 10 разів. А все тому, що в процесі експлуатації листи піддаються механічним впливам, падінь, на них з'являються подряпини і відколи. Після в них потрапляє волога, розчин, Будівельна хімія, це призводить до набухання щитів і вони стають непридатними для використання. Ніяке ламіноване покриття не здатне впоратися з такими навантаженнями.     

Важливим моментом є і спосіб зберігання цього листового матеріалу, особливо коли він вже був у використанні і має деякі пошкодження. Для цього необхідно обладнати спеціальне місце на будівельному майданчику, захистити його від впливу зовнішніх факторів. На все це потрібно додатковий час і кошти. А що, якщо є такий листовий матеріал, який позбавлений недоліків ламінованої фанери, невибагливий до умов зберігання. І бажано більше 100 циклів повторного використання, а вартість однакова.

Існують вироби з полімерів, які не обійшли стороною і будівельну промисловість. Таким прикладом є пластикові щити для вертикальної і горизонтальної опалубки. Їх можна використовувати як для заливки і зведення практично будь-яких залізобетонних конструкцій.

Ці щити виготовлені з високоміцного пластику і стійкі до падінь і ударів. Мають рівні грані, прилягають стик в стик і створюють рівну площадку для заливки плит перекриттів. Пластик не має адгезії до бетону, тому немає необхідності використовувати мастило для опалубки. Після разопалубки щити легко очищаються водою без додаткових миючих засобів.

У пластикових щитах для опалубки є спеціальні отвори для кріплення на балках, для з'єднання їх арматурою з пружинними затискачами або стяжними гвинтами і гайками для опалубки. Якщо немає необхідності в їх використанні, закриваються спеціальними заглушками. Розмір щита досить універсальний, становить 1000 х 500 х 36 мм.при необхідності щит легко ріжеться ручною або циркулярною пилкою.

Кількість повторних циклів використання пластикових щитів досягає 200 разів, при цьому не вимагають особливих умов зберігання, абсолютно стійкі до вологи, будівельної хімії та зовнішніх факторів. До всього цього можна додати, що під замовлення можливе виготовлення щитів з різними малюнками і текстурами.