Використання мікробетону для оздоблення кімнат та приміщень

Микробетонные суміші в наш час завойовують величезну популярність по всьому світу не тільки завдяки своїм якісним і міцнісним характеристикам, але і можливістю створювати з їх допомогою унікальні покриття з авторськими елементами. Розберемо детальніше цей вид покриття.

Основними складовими суміші микробетона є цемент і мармурова крихта дрібної фракції, додатковими елементами можуть бути полімерні компоненти, колірні пігменти та інші добавки. Суміші поставляються в сухому вигляді, а підготовку до нанесення виробляють безпосередньо перед нанесенням на поверхню. У підсумку виходить дуже міцне покриття, яке практично не піддається механічним впливам.

На відміну від мікроцементу, до складу якого замість мармурової крихти входить кварцовий наповнювач, микробетон на поверхні практично не відрізнити від мармурової плити, що надає їй благородний вигляд. Також варто розуміти, що за допомогою микробетона створюються рівні і гладкі поверхні, позбавлені швів, при цьому готова поверхня виділяється плавними колірними переходами і легкої фактурою. Все в місці це створює в приміщенні спокійну і легку атмосферу, ідеально підходить для створення інтер'єрів в індустріальному стилі або «Loft».

Застосування микробетона для підлоги (Granito Floor) і для стін (Granito Wall) настільки поширилося, що вже зараз він створює конкуренцію навіть таким досить дорогим матеріалам як мармур або керамограніт. І щоб не бути голослівним, давайте подивимося на всі переваги цього покриття.
 

Універсальність застосування мікробетона проявляється в можливості наносити його практично на будь-які види поверхні. Відмінна адгезія дає прекрасне зчеплення з іншими матеріалами, а застосовувати його можна навіть на нерівні, радіусні поверхні. У деяких випадках його використовують в якості основи для створення підлог з мозаїки, покриття раковин у ванних кімнатах.
 

Висока міцність і стійкість до зносу микробетона Granito Floor дозволяє використовувати його в якості фінішного шару навіть для поверхонь з високою прохідністю, застосовувати його для обробки сходів, як альтернативне рішення плитковим покриттям, без стиків і швів. Ступінь вологостійкості не поступається плитковому покриттю, при цьому він має велику ударну міцність і є паропроникним. Такі поверхні можна мити водою з нейтральними миючими засобами, але виключити використання абразивних елементів.


 

Неповторна структура поверхні з Granito Wall досягається нанесенням в три шари. Перший в якості грунтовки дає відмінне зчеплення з поверхнею, другий – декоративний, формує структуру і малюнок, третій захищає поверхню від стирання і проникнення вологи. Додати різноманітності допоможе використання пігментів фарби при замішуванні розчину, що дозволить створити відтінки поверхні на будь-який смак.
 

Простота використання і нанесення розчину дозволяє значно економити час, а для роботи не потрібні спеціальні і складні інструменти. На практиці це виходить нам дає приблизно 50 м2 готової поверхні за один робочий день. Так, наноситься матеріал виключно вручну, але таким чином ми отримуємо неповторну і унікальну поверхню. Granito Floor має самовирівнюючу властивість, так що прекрасно усуне всі недоліки поверхні.
 

Гідроізоляційні якості поверхня з микробетона отримує завдяки найдрібнішим частинкам цементу в суміші, а звідси і популярність застосування його для обробки кухні, ванної кімнати та інших приміщень з підвищеною вологістю. А завдяки безшовному покриттю поверхні виключається можливість скупчення бруду або утворення грибка, що не виключено при використанні плиткових матеріалів. Для абсолютного захисту від вологості поверхню з микробетона покривають захисним поліуретановим лаком.
 

Проста підготовка поверхні. Вона повинна бути сухою, міцною і чистою. При наявності на ній тріщин або порожнин, їх необхідно закрити попередньо за допомогою відповідного ремонтного складу Teknorep 300 або Teknorep 300EX.
 

Використання микробетона відкриває безмежні можливості для архітекторів і дизайнерів, втілюючи мрії замовників з найцікавішими ідеями. Варто відзначити, що кожне нова поверхня при використанні микробетона буде унікальною, з індивідуальним малюнком на кожен сантиметр покриття.