Поліуретанова фарба для внутрішньої та зовнішньої обробки поверхонь

Поліуретанова фарба завдяки своїм властивостям дозволяє захистити поверхню від різних механічних, хімічних або атмосферних впливів. Так як поліуретан це пластичний полімерний матеріал, фарба на його основі помітно відрізняється від інших аналогів і дозволяє розширити область застосування.

Залежно від призначення Поліуретанові фарби можуть бути одно - і двокомпонентними. Перші в своєму складі не містять затверджувачів, а їх функцію виконує вологість навколишнього повітря. Застосування таких фарб обмежується умовами навколишнього середовища. Двокомпонентні склади, прикладом, якого є Teknobond 650P, поставляються в двох ємностях, окремо фарбувальний склад і затверджувач.

Такий поділ компонентів дає ряд переваг:

  • можливість приготувати необхідну кількість фарби для разового застосування, а залишки не втратять свої якості при зберіганні
  • полімеризація і затвердіння фарби не залежать від навколишніх умов і відбуваються без участі вологості
  • отримуємо більш міцне і зносостійке покриття, на відміну від однокомпонентних складів
  • дозволяє застосовувати для захисту поверхонь з особливими вимогами
     

Область застосування двокомпонентних поліуретанових фарб поширюється на поверхні з бетону, металу, асфальту, каменю, поліуретану. Вони забезпечують відмінну адгезію до цих матеріалів.

Бетонні поверхні є найбільш міцними будівельним матеріалом, але негативний вплив навколишнього середовища призводять до його поступового руйнування. На виробничих майданчиках бетонні поверхні піддаються великим механічним навантаженням і хімічному впливу. Нанесення на такі підстави поліуретанової фарби попереджає ці процеси і одночасно захищає поверхню.
 


У побутовій сфері таким чином можна захистити від вологи і цвілі приміщення з можливою або постійною високою вологістю, такі як цоколі будівель, басейни і ванні кімнати. Так як Teknobond 650P володіє стійкістю до ультрафіолетового випромінювання і перепадів температур її застосовують для фарбування металевих дахів. До того ж до високої міцності, пофарбована поліуретановою фарбою поверхню зберігає еластичність, тому застосовна до поліуретановим плінтусів і дозволяє згинати їх без ризику.  

Фарба на основі поліуретану прослужить тривалий час там, де Інші лакофарбові покриття прийдуть в непридатність від впливу агресивного середовища. Простота використання фарби на асфальтових і бетонних покриттях дає можливість швидко наносити позначення, маркери і покажчики в зонах з пішохідними навантаженнями на відкритих просторах.
 

Процес застосування двокомпонентних поліуретанових фарб досить простий. Поверхня для нанесення суміші очищають від пилу, бруду, масел і сторонніх речовин. Далі компоненти змішуються в зазначеній пропорції низькошвидкісним міксером протягом 2-3 хвилин до отримання однорідної суміші. Наносити фарбу можна будь-яким доступним і зручним способом, пензлем, валиком або використовуючи розпилювач. Зверніть увагу, що суміш містить в своєму складі розчинник, при проведенні робіт слід використовувати захисні окуляри і рукавички. Інструменти та обладнання після використання необхідно очистити за допомогою розчинника.

В результаті поверхня, покрита двокомпонентної поліуретановою фарбою, має підвищену стійкість до вологи, перепадів температур, різного роду хімікатів, атмосферних явищ і механічних навантажень. Унікальні якості цього покриття ставлять його на порядок вище інших лакофарбових матеріалів.